Το Be-Hive Theatre Festival είναι ένα φεστιβάλ θεάτρου που αφιερώνεται στην κυψέλη των καλλιτεχνών και των νέων ιδεών αναδεικνύει τον πλούτο της δημιουργικότητας και της πολυμορφίας στον κόσμο του θεάτρου. Αποτελεί την πλατφόρμα που επιτρέπει σε νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και να αλληλοεπιδράσουν με το κοινό και με άλλους επαγγελματίες του χώρου. Το φεστιβάλ δίνει έμφαση στην πειραματική προσέγγιση, προωθώντας τον προβληματισμό και την αναζήτηση νέων τρόπων έκφρασης.
ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 2oυ Be-Hive Theatre Festival 2024:
Είδος παράστασης: Improv theatre
“Το μπαλκόνι”
Έξι πρόσωπα συναντιούνται σε ένα μπαλκόνι με κάποια αφορμή. Κατά τη διάρκειά της συνάντησης ξεδιπλώνονται οι χαρακτήρες, οι καταστάσεις και η πλοκή του έργου με βάση την έμπνευση του κοινού, εξερευνώντας τις ανθρώπινες σχέσεις, τις ιδέες και τα νοήματα που τους φέρνουν κοντά σε ένα μικρό χώρο. Όλα δημιουργούνται με την έμπνευση της στιγμής και το αποτέλεσμα είναι κάτι μοναδικό, το οποίο δεν πρόκειται να παιχτεί ξανά αυτούσιο. Η παράσταση ανήκει στην κατηγορία «long form improv» και η μορφή αυτή αυτοσχεδιασμού παρουσιάζει μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος.
Παίζουν:
Άννα Γιαννακίδου, Μαίρη Μαντζούνη,
Χαρά Ματαρέλλη, Νικόλας Πάνος,
Μαρία Παπουτσή, Θάνος Πολυζώτης
Είδος παράστασης: Ψυχολογικό Δράμα / Performance
“O Q ΠΙΕΡΟΤΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ”
Ένα συναρπαστικό ταξίδι απ’ τα μύχια της ψυχής. Εσύ πότε κοίταξες για πρώτη φορά τον έρωτα κατάματα;
Ο ΘΥΜΌΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΕ ΘΥΜΊΑΜΑ
Ένα ταξίδι αναζήτησης του εσώτερου εαυτού σε κινητοποιεί το να πας αντίθετα στα μανιασμένα κύματα μέσω της μεταμόρφωσης Ερωτοτροπείς με την ιδέα όπου γίνεται πράξη. Ο αγέρας γίνεται πνοή στα πανιά σου κι έρχεται η ημέρα όπου βρίσκεις γαλήνη στο πιο ψηλό κατάρτι.
Εσύ ακόμα πυροδοτείς τα όνειρα σου με ούριο άνεμο; Σε σένα όπου στέκεις αρωγός ακόμα στα όνειρα μου.
Τι κι αν έφυγες μακριά, εγώ συμφιλιώθηκα με το τέρας όπου έχω μέσα μου. Σου εύχομαι καλή απόλαυση καθώς εσύ κωπηλατείς σε ήρεμα νερά, τριγύρω απ’ το σκαρί μου, απάντησε πρώτα στο δικό σου γιατί.
Κειμενα - Σκηνοθεσία: Διονυσία Ζερνού
Παίζουν:
Διονυσία Ζερνού, Γιώργος Γκέτσης.
Είδος παράστασης: Μονόλογος, Δράμα
Συγγραφέας: Besik Kharanauli
“Η ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΗ ΚΟΎΚΛΑ”
Στο λυρικό ποίημα του Besik Kharanauli
“Η ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΗ ΚΟΥΚΛΑ” γνωστά θέματα τα οποία αναδιατυπώνονται καλλιτεχνικά, παρουσιάζοντας την μοναξιά και την υπαρξιακή κρίση όπως: η ζωή, ο θάνατος, η ανθρώπινη μοίρα και η φύση του κόσμου.
Ο εμμονικός σύγχρονος άνθρωπος που υποφέρει επειδή δεν μπόρεσε να βρει δικαίωση στη ζωή του. Ποια είναι η θέση των υψηλών ιδανικών στη ζωή ενός σύγχρονου ανθρώπου;
Ερμηνεία - Σκηνοθεσία: Εκατερίνε Τσκουτιασβίλι
Είδος παράστασης: Κοινωνικό Δράμα
Συγγραφέας: Μιχάλης Παπαδόπουλος
"ΕΝΟΧΕΣ"
Δυτικό Βερολίνο 1975.
Η Ρουθ είναι μια εβραϊκής καταγωγής επιτυχημένη ιδιοκτήτρια γκαλερί ενώ παράλληλα δίνει διαλέξεις με θέμα τα βιώματά της ως κρατούμενη σε στρατόπεδο εξόντωσης κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η Μάρθα ζει, άστεγη πλέον, στον δρόμο δίπλα από την γκαλερί της Ρουθ έχοντας στο παρελθόν υπηρετήσει ως Νοσοκόμα στο πρόγραμμα ευθανασίας του Τ4 στη Ναζιστική Γερμανία.
30 χρόνια μετά τον πόλεμο, σε ένα μοντέρνο Δυτικό Βερολίνο της pop κουλτούρας, διασταυρώνονται οι ζωές, οι σκέψεις, τα βιώματα και τα μυστικά των δυο γυναικών. Πόσο μοιραίο μπορεί να αποβεί για την ψυχή και τη συνείδηση τους το τραύμα που κουβαλούν και τις δηλητηριάζει; Πώς γίνεται οι Ενοχές που νιώθουν να τις καταστήσουν Ένοχες και να ανατραπεί η ίδια τους η ύπαρξη;
"Σκηνοθεσία–Μουσική επιμέλεια:
Σοφία Ζαμπέτα, Ελένη Μαζνώκη
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Φιαμπόλης
Βίντεο: Γιώργος Μπελεγρής
Διανομή:
Ρουθ: Βασιλική Νικολοπούλου
Μάρθα: Ελευθερία Φιντίκη
Θεατρικό Εγαστήρι Ενηλίκων - Θεάτρου ΔΡΟΜΟΣ
"Μια Γυναίκα πλάι στη Θάλασσα" του Γιάννη Ρίτσου.
Το θεατρικό εργαστήρι του Θεάτρου ΔΡΟΜΟΣ παρουσιάζει ένα θεατρικό έργο του Γιάννη Ρίτσου με τίτλο "Μια Γυναίκα Πλάι στη Θάλασσα". Η ομάδα του Θεατρικού Εργαστηρίου για φέτος προετοιμάστηκε για ένα από τα πιο σπάνια θεατρικά έργα του ποιητή το οποίο για πρώτη φορά παρουσιάστηκε τον Ιούνιο 2024 στη θεατρική σκηνή.
Το έργο "Μια Γυναίκα Πλάι στη Θάλασσα" είναι το δεύτερο θεατρικό του ποιητή και το αρχαιότερο από τα σωζόμενα (Νοέμβρης του' 42, κατοχή, δεύτερος κατοχικός χειμώνας) και συγκαταλέγεται στο έιδος του ποιητικού ρεαλισμού.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
Μαριάννα Κεσόγλου, Σταυρούλα Νικολοπούλου, Αργυρώ Μακρή, Γεωργία Πεχυνάκη, Σοφία Κωνσταντινοπούλου, Δήμητρα Αγγελική Ταλέκογλου, Νικόλ Δημοπούλου, Ελευθερία Λώλη, Παναγιώτης Βασιλάς, Νικόλας Πάνος, Δημήτρης Καλέργης, Μαρία Μάγια Γλυνού, Βασιλική Βεκρή, Σωτήρης Κουμπάρδας, Αγγελική Κουρεμπή, Ευαγγελία Κάτσαρη, Αμαλία Φρύδα, Παναγιώτα (Νάγια) Γέρουλα.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ:
Ήρα Δαμίγου, Δάφνη Μαρκάκη, Γιώργος Λιάκος, Σάββας Πογιατζής, Ρένα Σανταμούρη, Εμμανουήλ Μαύρος