ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ
(Η Ξενάγηση Πραγματοποιείται στους Υπαίθριους Χώρους του Πάρκου)
Πάρκο Δεινοσαύρων - Εποχη Παγετώνων - Πάρκο Θηλαστικών
Οι γιγάντιοι Δεινόσαυροι, τα προϊστορικά Θηλαστικά, τα ζώα της εποχής των παγετώνων και το Σπήλαιο ταξιδεύουν τους επισκέπτες εκατομμύρια χρόνια πριν‼
Σε μια έκταση 10 στρεμμάτων με βοτανικό κήπο δημιουργήθηκε το Περιβαλλοντικό Προϊστορικό Πάρκο η μεγαλύτερη έκθεση με Δεινόσαυρους (100 εκθέματα) και Θηλαστικά (100 εκθέματα) στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Ο επισκέπτης μαθαίνει για την ιστορία της γης και τα ζώα που εμφανίστηκαν σε αυτήν σε διαφορετικές περιόδους από την απαρχή της… έως σήμερα.
Ωράριο λειτουργίας:
Το ωράριο λειτουργίας μεταβάλλεται αναλόγως της εποχής και των καιρικών συνθηκών. Πληροφορίες στο 2310686544
👉Το Πάρκο Δεινοσαύρων
Αναπαραστάσεις χαρακτηριστικών ειδών δεινοσαύρων και ερπετών διαφόρων γεωλογικών περιόδων σε πραγματικές διαστάσεις με κίνηση και στατικά. Αυτά τα ομοιώματα μας βοηθούν να καταλάβουμε πως ήταν η ζωή στη Γη πριν από πολλά εκατομμύρια χρόνια. Ενημέρωση για την εξέλιξη και εξαφάνιση αυτών των μοναδικών ζώων. O Τυρανόσαυρος REX, o Τρικεράτοπας, ο Πλησιόσαυρος, ο Δεινόνυχας και άλλα 100 εκθέματα σας περιμένουν.
👉Ice Age –
Η Ιστορία των Τριχωτών Μαμούθ, του Μαχαιρόδοντα και άλλων ζώων, αρκετών χιλιάδων ετών. Μαθαίνουμε για τις Εποχές των Παγετώνων. Πριν από μόλις μερικές χιλιάδες χρόνια, ένα μεγάλο μέρος του Βορείου Ημισφαιρίου ήταν καλυμμένο από πάγους και το κλίμα ήταν πολύ πιο ψυχρό και ξηρό. Αυτές οι ραγδαίες κλιματικές αλλαγές είχαν τεράστιες επιπτώσεις στα ζώα, τα φυτά και το περιβάλλον.
👉Το Πάρκο των Θηλαστικών
Με την εξαφάνιση των δεινοσαύρων πριν από περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια, ξεκινά η Εποχή των Θηλαστικών. Το Πάρκο των Θηλαστικών περιέχει πάνω από 100 διαφορετικά εκθέματα-ομοιώματα προϊστορικών θηλαστικών, τα περισσότερα από τα οποία ζούσαν και στην Ελλάδα κατά το παρελθόν. Σε ένα κλίμα πολύ διαφορετικό από το σημερινό, ζούσαν στην Ελλάδα γίγαντες Μαστόδοντες και Ελέφαντες, Λιοντάρια και Μαχαιρόδοντες, Ρινόκεροι και Καμηλοπαρδάλεις. Μέρος της έκθεσης είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη της παλαιοντολόγου κ Ε. Τσουκαλά ο Μαστόδοντας της Μηλιάς των Γρεβενών.
Όλο το πρόγραμμα έχει υλοποιηθεί με την επιστημονική επίβλεψη της Γεωλόγου – Βιολόγου & καθηγήτριας του τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου κας Ευαγγελίας Τσουκαλά Διδάκτωρ Παλαιοντολογίας & Διευθύντριας του Μουσείου Γεωλογίας – Παλαιοντολογίας –Παλαιοανθρωπολογίας και του διεθνούς βεληνεκούς ειδικού στα προβοσκιδωτά Dick Mol, επιστημονικός συνεργάτης στο μουσείο του Rotterdam στην Ολλανδία. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. και την ξενάγηση πραγματοποιούν Παλαιοντολόγοι. Είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και προτεινόμενο για Διδακτική Σχολική Επίσκεψη.
Μετά την ξενάγηση μπορούν τα παιδιά να παίξουν στον ανακαινισμένο κλειστό η υπαίθριο παιδότοπο ΧΑΡΑΠΟΛΙΣ δίπλα στο Πάρκο Δεινοσαύρων και οι συνοδοί να απολαύσουν το ρόφημα της αρεσκείας τους.