“Η φωνή της γιαγιάς μου Ευδοξίας, το πρώτο πράγμα που ακούγεται στο άλμπουμ, δίνει τον τόνο. Οι αριθμοί αναφέρονται σε χρόνια, από τότε που έφυγε από το σπίτι της στην Ανατολική Θράκη το 1914 για τη Θεσσαλονίκη, την επιστροφή της το 1920 και την τελική αναγκαστική μετανάστευση το 1922. Το “14 20 22” είναι ένα πολύ οπτικό άλμπουμ. Οι συνθέσεις είναι επηρεασμένες από κινηματογραφικά “ενσταντανέ", αποκόμματα εφημερίδων και εικόνες από την Ελλάδα των παιδικών μου χρόνων. Τα οπτικά στοιχεία πυροδοτούν ήχους που με τη σειρά τους πυροδοτούν εικόνες. Ηχογραφήσεις από κασέτες που έκανα πριν από περίπου 30 χρόνια βρήκαν τον δρόμο τους σε αυτή τη δουλειά, μαζί με ηχογραφήσεις πεδίου και αυτοσχεδιασμούς με κρουστά και ηλεκτρονικά.”
Με αφορμή την κυκλοφορία του LP “14 20 22” από την Trouble In The East Records (Βερολίνο), ο Γιώργος Δημητριάδης παρουσιάζει ένα σόλο σετ με συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς για κρουστά και ηλεκτρονικά.
Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, αυτοσχεδιάζει με τον Χάρη Λαμπράκη στο νέυ.
● Ο ντράμερ, κρουστός, ηλεκτρονικός μουσικός και αυτοσχεδιαστής Γιώργος Δημητριάδης ζει και δημιουργεί στο Βερολίνο. Εμφανίζεται ως σολίστας και σε συνεργασία με μερικούς από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της διεθνούς αυτοσχεδιαστικής μουσικής σκηνής (Axel Dörner, Andrea Parkins, Achim Kaufmann, Tobias Delius, Alex von Schlippenbach, Paul Dunmall, Lori Freedman, Berlin Improvisers Orchestra...). Είναι συνιδρυτής των Grix, Glue, Fabric και Τhe 0hz. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό jazz drum set και δύο μικρόφωνα, ο Δημητριάδης συνθέτει σε πραγματικό χρόνο ηλεκτροακουστικά ηχητικά τοπία, δίνοντας έμφαση στο ηχόχρωμα, τα υλικά - μέταλλα και δέρματα - και τις δονήσεις τους. Στο προσκήνιο έρχονται οι άλλοι κρυμμένοι ήχοι των κρουστών.
www.yorgosdimitriadis.com
www.yorgosdimitriadis.bandcamp.com/album/14-20-22
● Ο Χάρης Λαμπράκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να παίζει μουσική σε νεαρή ηλικία, δίπλα σε αξιόλογους δασκάλους. Αποφοίτησε από το Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση την εθνομουσικολογία. Είχε την τύχη να συνεργαστεί, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με τον Haig Yazdjian, τη Σαβίνα Γιαννάτου, τον Μιχάλη Σιγανίδη, τον Ross Daly, τον Κώστα Τατσάκη, τον Περικλή Παπαπετρόπουλο, τον Χρίστο Τσιαμούλη, τον Αντώνη Απέργη, τον Stefano Battaglia, τον Bijan Chemirani, τον Michel Doneda, μεταξύ άλλων. Τα τελευταία 30 χρόνια, συμμετέχει σε ηχογραφήσεις και συναυλίες ανά τον κόσμο, ενώ παράλληλα διδάσκει νέυ.
www.harrislambrakis.com
Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen.
Στις 23 Ιανουαρίου, την παραμονή της συναυλίας στο ΚΕΤ, ο Γιώργος Δημητριάδης θα πραγματοποιήσει ένα εργαστήρι ελεύθερου μουσικού αυτοσχεδιασμού στο Goethe-Institut Athen. Περισσότερες πληροφορίες: www.goethe.de/ins/gr/el/sta/ath/ver.cfm?event_id=26321659.
__________________________________________________
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α, Κυψέλη, Αθήνα
☎ 213 00 40 496 | 69 45 34 84 45
✉ info@polychorosket.gr
SITE ❘ FB ❘ INSTA ❘ MASTODON ❘ NEWSLETTER ❘ SUPPORT US