ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΡΑΣΙΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 6 ΩΡΩΝ
Service & pairing training by George Loukas
Powered by Genius in Gastronomy
Το Wines of Crete σε συνεργασία με την Genius in Gastronomy διοργανώνουν θεματικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για το κρητικό κρασί που θα δώσουν χρήσιμες πληροφορίες σε όσους το παρακολουθήσουν. Το πρώτο σεμινάριο θα είναι διήμερο, διάρκειας 6 ωρών και θα πραγματοποιηθεί στα όμορφα Χανιά.
Πληροφορίες:
Ημερομηνίες: Τρίτη 10 & Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2024
Ωράριο: 19:00 - 22:00
Τοποθεσία: Εστιατόριο Maiami (Ακτή Μιαούλη & Μεσολογγίου, Χανιά)
Θεματικές σεμιναρίου:
- Service κρασιού
- Wine & food pairing
- Διαμόρφωση wine list.
Απευθύνεται σε επαγγελματίες της εστίασης, του τουρισμού και σε όσους εργάζονται σε κάβες.
Κόστος διημέρου: 50€
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Πληροφορίες και κρατήσεις: www.winesofcrete.gr
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Δυο λόγια για τον εισηγητή:
Ο Γιώργος Λούκας έχει ιδρύσει την εταιρεία «Genius in Gastronomy» που έχει σαν αντικείμενο τα σεμινάρια, τα εκπαιδευτικά courses & τις συμβουλευτικές υπηρεσίες πάνω στο κρασί, την μπύρα και τ’ αποστάγματα.
Είναι Wine Education & Development Consultant στην εταιρεία Deals Sa. Ανακηρύχθηκε Καλύτερος Έλληνας Sommelier και εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Sommelier το 2002 και στον Παγκόσμιο το 2004. Έχει υπάρξει Κριτής Διεθνών Διαγωνισμών Κρασιού και αρθρογραφούσε σε γνωστά περιοδικά σε σχέση με το κρασί και τα αποστάγματα. Τα τελευταία χρόνια προετοιμάζει υποψήφιους διαγωνιζόμενους σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς. Από το 2019 έως το 2022 ήταν επισήμως ο προπονητής την εθνικής ομάδα sommelier.
Συνεργάζεται με γνωστούς ξενοδοχειακούς ομίλους ενώ εδώ και 9 χρόνια έχει την ευθύνη του food pairing στη μεγαλύτερη γαστρονομική εκδήλωση στην Ελλάδα, το Sani Gourmet Festival. Επίσης έχει υπάρξει σύμβουλος οίνου σε δύο από τα πιο αναγνωρισμένα και βραβευμένα εστιατόρια με αστέρι Michelin, «Σπονδή» και «Funky Gourmet». Από το 2017 είναι επίσημος brand ambassador του γνωστού αυστριακού οίκου ποτηριών κρασιού Riedel και ήταν μέλος της A.S.I. Didactic Committee από τον Ιούλιο 2017- Δεκέμβριο 2020.
Genius in Gastronomy:
Η Genius in Gastronomy ιδρύθηκε το 2010 από τον sommelier Γιώργο Λούκα με έμφαση στο κρασί, τη μπύρα και τα αποστάγματα.
Αποτελείται από μια υψηλής ειδίκευσης ομάδα Sommeliers, ειδικών κρασιού και δημοσιογράφων, με επικεφαλής τον Γιώργο Λούκα με δεκαετίες εμπειρίας και τεχνογνωσίας στον τομέα της οινοχοΐας και της βιομηχανίας του κρασιού. Η Genius in Gastronomy παρέχει μια σειρά κύκλων σπουδών για το κρασί, τη μπύρα και τα αποστάγματα σε ιδιώτες και επαγγελματίες, που αποτελούνται από ολοκληρωμένες θεματικές ενότητες. Τα μαθήματα είναι πιστοποιημένα από τον N.O.C.N (National Open College Network), Φορέα Πιστοποίησης για τη διεξαγωγή εξετάσεων στην Ελλάδα.