Η μεγάλη μας γιορτή αποχαιρετισμού στο καλοκαίρι ξεκίνησε το μακρινό 2018 και αφού πέρασε από διάφορες μορφές και ονομασίες, επανέρχεται για πέμπτη χρονιά, πιο μεθυστική από ποτέ!
Στις 14 και 15 Σεπτέμβρη ο αμπελώνας Τρανάμπελο ανοίγει τις πόρτες του ξανά και φιλοξενεί ένα φεστιβάλ γεμάτο άφθονο κρασί, χορευτική μουσική, υπέροχο φαγητό, και καλλιτεχνικές εκπλήξεις!
Το ΑμπέλιΦεστ επιστρέφει για ένα συναρπαστικό διήμερο που θα τα έχει όλα!
Έξι μπάντες στο σύνολο, έρχονται γεμάτες όρεξη να μας παρασύρουν σε ρυθμούς Blues, Soul, Funk, Rockn’Roll, Jive, Boogie, Garage, και άλλους.
Δροσερές μπύρες από τρεις μικροζυθοποιίες, τα δικά μας και άλλα κρασιά, ευφάνταστα κοκτέιλ, υπαίθρια μαγειρική με τοπικά υλικά, καφεδάκι, παγωτό και γλυκά για τους μικρούς μας φίλους αλλά και παράλληλη προβολή ταινιών μικρού μήκους (και μερικές ακόμα εκπλήξεις) συνθέτουν μια μαγευτική, εορταστική ατμόσφαιρα με φόντο το αμπέλι!
17:00 Έως 2:00
Μουσική - 19:00 – 1:00
Φαγητό – 18:00 – 1:00
Bar – 17:00 – 2:00
Καφές & Παγωτό – 17:00 – 21:00
Προβολή Short Film – 17:00 – 2:00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΊΩΝ
- ΜΟΝΟΗΜΕΡΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ
Προπώληση: 17€
Στην είσοδο: 20€
- ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ
Προπώληση: 30€
Στην είσοδο: 36€
LINE UP
14/9
19:00 - Εlena Karousi / Marios Poulios / Vasilis Tzevelekos
21:00 - Martzi Feelgood
23:00 - Greasy Astronuts
Dj Set by Love/Andriana
15/9
19:00 - Soul Peanuts
21:00 - The Jumpin’ Bones
23:00 - Boppin Seawolves
Dj Set by Ramblin MoJr & Johnny Rumble
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
*WINE
Από το φεστιβάλ φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το κρασί μας! Απολαύστε άφθονο Τρανάμπελο και δοκιμάστε επίσης το πρότζεκτ ēkhô από παλιά αμπέλια της Νάξου, καθώς και μερικά ακόμα επιλεγμένα ελληνικά κρασιά από την λίστα του Οινοχώρου.
*BEERS
- Noctua : η πρώτη craft μπύρα στην Ελλάδα.
Αντλώντας έμπνευση από τις craft μπύρες που τους συγκίνησαν από την πρώτη γουλιά ήθελαν να μεταδώσουν αυτή την εμπειρία, και με έδρα το ζυθοποιείο τους στο κέντρο της Αθήνας,
το καταφέρνουν εξαιρετικά καλά.
“Για εμάς Noctua σημαίνει φαντασία και όρεξη για δημιουργία νέων γεύσεων μπύρας. Σημαίνει να έρχεσαι κοντά και να συνυπάρχεις με όσους σε στηρίζουν, να συζητάς και να αλληλεπιδράς με τους ανθρώπους που σε πλαισιώνουν και πάνω απ ́ όλα σημαίνει να περνάς καλά.”
- Alea : η πρώτη craft μπύρα σε κουτάκι (tin can).
Στη βασική τους σειρά, χρησιμοποιούν γραφιστικά που απεικονίζουν ζώα υπό εξαφάνιση - παγκολίνο, καρέτα-καρέτα, πάντα, ρινόκερος, ενώ τα κουτάκια μαζί με τις ετικέτες τους είναι 100% ανακυκλώσιμα.
Με έδρα τους τη Μεταμόρφωση, ακολουθούν μια zero waste προσέγγιση, διαθέτοντας τα υπολείμματα της ζυθοποίησης σε κτηνοτρόφους και παραγωγούς σαπουνιού.
- Φέτος φέρνουν μαζί και τους φίλους τους, τους νέους και ανερχόμενους gypsy brewers ονόματι 608 brewing.
“Μια παρέα που αποφάσισε να δώσει το όνομα του θρυλικού λεωφορείου σε μία μπίρα, με τη σκέψη να συνδυάσει την τρέλα της για ποιοτική μπίρα και το Γαλάτσι (της).”
“Το 608 είναι το λεωφορείο που αγαπούν να μισούν οι κάτοικοι της Αθήνας. Μπορεί να φανταστεί κανείς τις ατελείωτες ιστορίες που καταγράφονται καθημερινά στο μυαλό όσων το χρησιμοποιούν για να φτάσουν στον προορισμό τους...” oneman
*DRINKS & COCKTAILS
- Drink In Peace
Μια νέα και πολύ σημαντική προσθήκη στα signature cocktail spots της Χώρας της Νάξου, το Drink in Peace αφήνει για λίγο την έδρα του σε ένα από τα πιο ωραία σημεία της Χώρας και έρχεται στο Τρανάμπελο για να μας εντυπωσιάσει δημιουργώντας ευφάνταστα δροσερά κοκτέιλ, βασισμένα στο σταφύλι και τα παράγωγά του.
“Τα κοκτέιλ τους είναι μια εμπειρία από μόνα τους, φτιαγμένα με μεράκι και φρέσκα υλικά...” culturenow.gr
* Το μπαρ θα υποστηρίζεται επίσης από μια ομάδα έμπειρων και καταξιωμένων φίλων του Τρανάμπελου!
*ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Λινού Σουμπάσης & Σία - Γιώργος Παναγής
Ο Γιώργος Παναγής, άρτι αφιχθείς από το Παρίσι όπου ζούσε και εργαζόταν για χρόνια ως head chef σε άκρως γαστρονομικό εστιατόριο, επαναπατρίστηκε και ανήκει πλέον στην ομάδα του Λινού Σουμπάσης & Σία.
Για άλλη μια χρονιά συμμετέχει στο ΑμπελιΦεστ και ηγείται της υπαίθριας μαγειρικής έχοντας μαζί του μια ομάδα-φωτιά!
“Το φαγητό στο «Λινού Σουμπάση & Σία» είναι τόσο απλό που νομίζεις ότι είναι εύκολο, και τόσο έξυπνο που νομίζεις ότι είναι πανάκριβο. Αλλά δεν είναι.” Athens Voice
“Η έννοια της συνέχειας διατρέχει το Λινού Σουμπάσης & Σία. Γι’ αυτό στο εναλλασσόμενο και πάντα σφιχτό μενού του θα προσφέρονται φαγητά κατανοητά ως προς τις τεχνικές και τα υλικά τους, συνταγές που κάποτε σερβίρονταν στα αστικά εστιατόρια –που πλέον έχουν εκλείψει– και θυμίζουν κυριακάτικα τραπέζια, πιάτα ζουμερά που ευνοούν την παπάρα.” Lifo.gr
Χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες από τη Νάξο και αντλώντας έμπνευση από τοπικές παραδοσιακές συνταγές του νησιού, συνδημιουργούν ένα μενού traditional street food, να γλείφεις τα δάχτυλά σου!
* International Short Film Projection
* Coffee & Ice Cream
* Juggling & Fire Acts
Περισσότερες πληροφορίες:
Instagram & Facebook Event
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Our big farewell-to-summer annual celebration first started back in 2018 and now, after evolving through various names and styles, the festival returns for its fifth year, more intoxicating than ever! On 14 and 15 September, Tranampelo vineyard is opening its doors once again to host a festival full of wine, dance, music, superb food and artistic surprises.
AmpeliFest is back for an exciting weekend that quite simply has it all!
A total of six bands will be playing, bursting with enthusiasm to seduce us into the rhythms of Blues, Soul, Funk, Rock n Roll, Jive, Boogie, Garage and more.
Cool beers from three microbreweries, our own and other local wines, dreamy cocktails, outdoor cooking with local produce, coffee, ice cream and sweet treats for our little friends, alongside screenings of short films (and a few more surprises), will come together to make up a magical, festive atmosphere, with the vineyard at its heart!
Doors Open - 17.00 - 02.00
Music - 19.00 – 01.00
Food - 18.00 – 01.00
Bar - 17.00 – 02.00
Coffee & Ice Cream - 17.00 – 21.00
Short Film Screening - 17.00 – 02.00
ONE-DAY TICKET
Pre-sale: 17€ / On the door: 20€
TWO-DAY TICKET
Pre-sale: 30€ / On the door: 36€
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WINE
Of course our own wine could not be missing from the festival! Enjoy plenty of Tranampelo and also try the ‘ekho’ project from old Naxian vines, as well as other selected Greek wines from the Oinohoros wine list.
BEERS
- Noctua : the first craft beer in Greece
Inspired by the craft beers that impressed them from the first sip, the brewers’ aim was to recreate this same experience, and they have done it extremely well with this beer from their brewery based in the center of Athens
- Alea : the first craft beer in a can
Their basic product uses graphics depicting endangered animals pangolin, caretta-caretta, panda, rhinocerus, while the cans and their labels are 100% recyclable.
Based in Athens, they have a zero-waste approach with the remains of the brewing process being distributed to livestock farmers or for soap production.
- This year they are also bringing along their friends, the new rising stars of gypsy brewers known as 608 brewing.
‘A group of friends who decided to give the name of α legendary bus to a beer, with the idea of pairing their passion for quality beer and their (neighbourhood) Galatsi.’
‘The 608 is the bus that Athenian residents love to hate. Imagine the endless stories recorded daily in the minds of those who use it to reach their destination.’ Oneman
DRINKS & COCKTAILS
Drink in Peace : A recent and very significant addition to the signature cocktail hotspots of Naxos town, Drink in Peace is leaving its home base in one of the most beautiful locations of Naxos Chora behind for a while and is coming to join us at Tranampelo to impress us with their creative imaginative cool cocktails, based on the grape and its derivatives.
‘Their cocktails are an experience in themselves, made with passion and fresh ingredients … ‘ culturenow.gr
* The bar will also be supported by a team of experienced and renowned friends of Tranampelo!
OUTDOOR COOKING
Yiorgos Panagis who recently arrived from Paris where he lived and worked for years as head chef in a highly renowned gastronomic restaurant, has returned home and is now part of the Linou Soubassis & SIA team.
This will be his second time participating in AmpeliFest and along with his “fiery” team, they will co-create a traditional street food menu, using raw materials from Naxos and drawing inspiration from local recipes of the island. The results are sure to make you ask for more!
‘The food produced by Linou Soubasi & SIA is so simple that you think it must be easy, and so clever that you think that it will be pricey. But it’s not.‘ Athens Voice
‘The concept of continuity runs through Linou Soubasis & SIA. That's why its changing and curated menu offers dishes that are understandable in terms of their techniques and ingredients, recipes that were once served in urban restaurants - which have now disappeared - and are reminiscent of Sunday tables.Juicy dishes that favor indulgence.’ Lifo.gr
* International Short Film Projection
* Coffee & Ice cream
* Juggling & Fire Acts
Μore information:
Instagram
Facebook