Ιάκωβος Μωυσιάδης
Ο Ιάκωβος Μωυσιάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμάιδα. Η μουσική έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή του απο μικρή ηλικία, καθώς μέσα απο το οικογενειακό περιβάλλον αλλά και το ευρύτερο προσφυγικό της περιοχής, έρχεται σε επαφή με διάφορα παραδοσιακά μουσικά ιδιώματα του ελλαδικού χώρου, των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.
Η ενασχόληση του με τα νυκτά έγχορδα της οικογένειας του λαούτου αποτελεί το μέσο για να εκφράσει αρχικά τη βιωματική σχέση με τη μουσική και κατ’ επέκταση μια σύγχρονη προσωπική αισθητική προσέγγιση. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου με ειδίκευση «Μουσική Παιδαγωγική και Ψυχολογία της Μουσικής» (Bachelor-Intergraded Master), του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης (Πα. Μακ) με ειδίκευση «Λαούτο» (Bachelor), και του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Μουσικές Τέχνες» του ίδιου τμήματος στην κατεύθυνση «Ερμηνεία και Εκτέλεση Τρίχορδο Μπουζούκι» (Master).
Απο το 2010 ασχολείται με τη διδασκαλίας και εργάζεται ως μουσικός. Έχει συμμετάσχει σε δισκογραφία, θεματικά ντοκιμαντέρ και ταινίες, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, μουσικά φεστιβάλ, θεατρικές παραστάσεις και έχει συνεργαστεί με πολλά μουσικά σχήματα κάνοντας εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη και είναι ιδρυτικό μέλος στους: Λεφτοκάρυα, Ζυγιά Πολίτικη, TheDraw Quartet, Almost Trio, και συμμετέχει παίζοντας διάφορα νυκτά όργανα στους 24 Γράδα, Stathis Arabatzis Quartet, Yiannis Dionysiou-Dalgas & Semsis Tribute, κ.α.
Περικλής Βραχνός
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Μαθήτευσε σε διάφορα ωδεία της πόλης και σπούδασε εθνομουσικολογία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.
Είναι ιδρυτικό μέλος των Mordana, ορχήστρας πρωτότυπης τροπικής μουσικής και συνθέτης σε αυτήν παίζοντας πολίτικο λαούτο, βιολί και βιόλα. Επίσης συμμετέχει ως βιολιστής στο τρίο Ροβιόληδες, σχήμα που έχει ως βάση το σαντούρι και το βιολί και την αναπαραγωγή του ήχου της σμυρναίικης σχολής του προπολεμικού ρεμπέτικου. Αμφότερα τα σχήματα κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο μέσα στο 2021.
Υπήρξε επί σειρά ετών μέλος της ορχήστρας «Καφέ αμάν και άλλα» με τραγουδιστή τον Γιάννη Διονυσίου, με το οποίο παρουσίασαν αφιερώματα στον Νταλγκά και τον
Σέμση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Μουσικό χωριό στο Πήλιο, Mediterranean Music Festival στην Ελβετία). Έχει συνεργαστεί με τον βραβευμένο σκηνοθέτη Tony Gadlif συμμετέχοντας σε συναυλίες σε φεστιβάλ στην Γαλλία (LYON, ARLES) για την προώθηση ταινίας του που αφορά την ελληνική παραδοσιακή μουσική.
Έχει γράψει μουσική για τις θεατρικές παραστάσεις «Κλέφτες» και «Λυσιστράτη» συνεργαζόμενος με τη θεατρική ομάδα Ακτίς Αελίου κι έχει συνεργαστεί με το Κ.Θ.Β.Ε. ως ενορχηστρωτής και μουσικός σε θεατρικές παραστάσεις. Τέλος συνέθεσε πρωτότυπη μουσική για την παράσταση «Από τη Μικρά Ασία στη Βόρεια Εύβοια» (2022) στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».
Βασίλης Ζιγκερίδης
O Zιγκερίδης Βασίλειος γεννήθηκε το 1992 στις Σέρρες. Τελείωσε το μουσικό Γυμνάσιο –Λύκειο Σερρών όπου και άρχισε η ενασχόληση του με τη μουσική και συγκεκριμένα με το κανονάκι.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση στο κανονάκι και διδάσκουσα την Α. Ζαχαριάδου. Το 2022 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με εξειδίκευση στις τροπικές μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου.Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Ευγένιο Βούλγαρη, Λαμπροπούλου Σοφία, Κώστα Αναστασιάδη, Χάρη Λαμπράκη Goksel Baktagir και George Sawa.
Στις συνεργασίες του περιλαμβάνονται οι Oros ensemble, ex Silentio, Latinitas nostras, ορχήστρα δωματίου Contra tempo και χορωδιακό σύνολο voici contra tempo, Ηλιοδρόμιο, Active Member, Christos el Papadopoulos quintet, Alenti quintet, Γιάννης Παπαγεωργίου, Μάρθα Φριντζήλα, Ρεβάνς, Νίκος Ξυδάκης, Γιάννης Διονυσίου, Dilek Koc, Ματούλα Ζαμάνη, Μιχάλης Χανιώτης κ.α.
Με τα παραπάνω σχήματα έχει πραγματοποιήσει πλήθος συναυλιών και ηχογραφήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό σε φορείς όπως Στέγη Γραμματών και Τεχνών του Ωνασείου Ιδρύματος, η Εθνική Λυρική Σκηνή, το ΜΜΑ, το ΜΜΘ, το Φεστιβάλ Αθηνών, το ίδρυμα Νιάρχος, Banchetto musicale (Λιθουανία), mediterranean music festival (Ελβετία), Festival de Sarrebourg (Γαλλία) και άλλα.
Από το 2018 διδάσκει κανονάκι κατεύθυνση ελληνικής παραδοσιακής μουσικής του τμήματος Μουσικής Τέχνης και Επιστήμης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από το 2019 ως το 2021 εργάστηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Μουσικό σχολείο Θεσσαλονίκης) με διδακτικό αντικείμενο το κανονάκι ενώ έχει προσφέρει σεμινάρια στο ίδιο αντικείμενο (Labyrinth online).
Γιάννης Διονυσίου
Γεννήθηκε στην Κύπρο το 1990. Ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία πέντε ετών, μαθήματα βιολιού σε ηλικία δέκα ετών και μαθήματα Θεωρίας της Μουσικής και Αρμονία στο Ολυμπιακό Ωδείο Κύπρου. Σε ηλικία οκτώ ετών αρχίζει την ενασχόλησή του με την Ψαλτική Τέχνη. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας, του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη με Κατεύθυνση «Βυζαντινή Μουσική», με ειδίκευση «Ερμηνεία και Εκτέλεση Ψαλτικής» και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του προγράμματος «Ερμηνεία Ενόργανης και Φωνητικής Μουσικής» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, με ειδίκευση στην «Ψαλτική Τέχνη».
Από το 2019 είναι εισηγητής εργαστηρίων σχετικά με την Ελληνική Αστική Λαϊκή Μουσική ενώ, διδάσκει στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το μάθημα «Δημοτικό Τραγούδι».
Κατά την παραμονή του στην Ελλάδα συμμετέχει σε ποικίλες μουσικές ομάδες που ασχολούνται κυρίως με την Ελληνική Αστική Λαϊκή Μουσική, αλλά και τις μουσικές του ευρύτερου ελληνικού χώρου με τις οποίες δίνουν συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2013 συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, αλλά και του ιδιωτικού θεάτρου, ως τραγουδιστής.
Από το 2014 έχει συμμετοχές σε πολλούς ολοκληρωμένους δίσκους, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Πρόσφατα κυκλοφόρησε η πρώτη του προσωπική δισκογραφική συλλογή με τίτλο «Πρώτη Βόλτα» σε στίχους του Κώστα Φασουλά και μουσική επτά διαφορετικών συνθετών.