Η σημαντικότερη οινική έκθεση της Άνοιξης, THESSALONIKI WINE SHOW επιστρέφει για πέμπτη φορά στη Θεσσαλονίκη
Κυριακή 30 & Δευτέρα 31 Μαρτίου, στο Περίπτερο των Εθνών (6) της ΔΕΘ
Ώρες: 12:00-20:00
Για δύο ημέρες στο Περίπτερο των Εθνών ή Περίπτερο 6, η δυναμική των ελληνικών ποικιλιών συναντά όλες τις καινούργιες τάσεις στην οινοποίηση, παρουσιάζοντας τους ποικίλους τρόπους απόλαυσης του κρασιού, τις νέες αγορές και τη διασκέδαση γύρω απ΄αυτό!
Ένα οινικό show που εντυπωσίασε με την πρώτη του εμφάνιση, το 2019, έρχεται φέτος με ακόμα περισσότερους εκθέτες και ένα ιδιαίτερο παράλληλο πρόγραμμα που θα ικανοποιήσει τόσο το διαρκώς αυξανόμενο οινόφιλο κοινό, όσο και τους επαγγελματίες, εμπόρους, εισαγωγείς, αγοραστές και sommeliers.
Διοργάνωση: Wine Style
Στο THESSALONIKI WINE SHOW 2025 πρωταγωνιστούν:
回 Πάνω από 130 καταξιωμένα οινοποιεία, boutique wineries και δίκτυα διανομής με κρασιά του ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα.
回 Καινοτόμα προϊόντα και Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίζουν για την υψηλή τους ποιότητα.
回 Alternative Wine Bar
Ήπιας ή Μηδενικής Παρέμβασης, Βιολογικά, Βιοδυναμικά και Vegan Κρασιά / Low Intervention Wines, Organic, Biodynamic and Vegan Wines
Την επιλογή, επιμέλεια και παρουσίαση θα έχουν ένας από τους καλύτερους Έλληνες Sommeliers, ο Θεολόγης Πλακόπουλος και οι συνεργάτες του.
Μαζί του πίσω από το Bar, θα εναλλάσσονται οι παράγωγοι μιλώντας για τα κρασιά τους και την ιδιαίτερη προσέγγιση τους στην οινοποίηση την ολιστική θεωρία, την βιώσιμη καλλιέργεια και τις δυνατότητες παράγωγης ποιοτικού κρασιού με ελάχιστες ή μηδενικές παρεμβάσεις.
回 Best Of the Best
Τα 25 κορυφαία κρασιά του Άρη Σκλαβενίτη για το 2025
Ο Άρης που αναδείχθηκε δύο φορές καλύτερος Έλληνας Sommelier στους διαγωνισμούς της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και κατέχει το Advanced Master Sommelier, επιλέγει και παρουσιάζει τα 25 κρασιά που τον εντυπωσίασαν περισσότερο τουους προηγούμενους μήνες
回 Best Value International Wines
Ο Αλέξανδρος Μπουζίκας - κορυφαίος Έλληνας Sommelier, πρώτος στο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων το 2017 και κάτοχος του Advanced Master Sommelier- επιλέγει και παρουσιάζει μια πλειάδα κρασιών εισαγωγής στην Ελλάδα με την καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής για το 2025.
回 Cocktail Bar
Η σχέση του σύγχρονου bartender/mixologist με το ελληνικό κρασί
Έχει θέση το ελληνικό κρασί στα βασικά υλικά που χρησιμοποιεί ένας bartender/mixologist;
Οκτώ επιλεγμένα bar της Θεσσαλονίκης απαντούν εμφατικά ναι και το καθένα προτείνει δύο cocktails βασισμένα στο κρασί
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρίσκεται στο Central Stage, mixologists από τα οκτώ επιλεγμένα bar θα παρασκευάζουν και θα σερβίρουν τις δημιουργίες τους διαδοχικά.
Τα 16 cocktails θα έχουν βάση το κρασί, θα είναι διαφορετικά μεταξύ τους, με ελάχιστη ποσότητα τα 50 ml κρασιού, φτιαγμένο αποκλειστικά από ελληνικές ποικιλίες.
Get ready for the SHOW!
Γενική είσοδος για Kαταναλωτές & Σπουδαστές:
Προαγορά από το more.com: 10€ / Φοιτητικό 7€ / Early bird έως 28-2-2025 7€ / Διήμερο 18€
Αγορά στο ταμείο: 12€ / Φοιτητικό 10€ (η αγορά του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνει ένα ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας)
Οι επαγγελματίες* εισέρχονται δωρεάν και τις δύο ημέρες με την επίδειξη πρόσκλησης ή επαγγελματικής κάρτας
*Επαγγελματίες θεωρούνται ΜΟΝΟ όσοι προέρχονται επαγγελματικά από τους παρακάτω χώρους:
. Press:
Δημοσιογράφοι, Αρθρογράφοι, Δημοσιογράφοι κρασιών, ποτών, και εστίασης
• Εμπορικοί επισκέπτες/Trade Visitors:
Λιανικό εμπόριο (οίνοι, αφρώδη, οινοπνευματώδη) Λιανικό εμπόριο τροφίμων, Καταστήματα βιολογικών προιόντων, Duty-free shops, Ηλεκτρονικό εμπόριο κρασιών και ποτών/wine & spirits e-shops.
• Χονδρική Πώληση/Wholesales:
Χονδρεμπόριο οίνων και ποτών, Εισαγωγές-Εξαγωγές, Πωλητές κρασιού.
• Γαστρονομία / Gastronomy:
Εστιατόρια, coffee-bars, Wine bars, Beach bars
Ξενοδοχειακές μονάδες, Υπηρεσίες εστίασης και οργάνωσης πάρτυ/Catering and party services, Εμπορικές ενώσεις
Drink Responsibly & Get ready for the SHOW!