• ερωτήσεις & απαντήσεις
 • public.gr
 • Blog
 • 55 καταστήματα
 • επικοινωνία
 • live chat
 
 

Φιλοθέη η αρχοντοπούλα των Αθηνών

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΦΟΥΑΓΙΕ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ηρώων Πολυτεχνείου 32
Πειραιάς
www.dithepi.gr

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος: 12 ευρώ 
Φοιτητές, άνεργοι, ομαδικό: 8 ευρώ
Παιδικό: 5 ευρώ


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Bateau Lavoir AMKE
Πολιτιστική Εκπαίδευση και Δραστηριότητες
ΑΦΜ: 997059217
ΔΟΥ: ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΕΔΡΑ: ΙΛΙΣΙΩΝ 4 14564 ΝΕΑ ΚΙΦΗΣΙΑ
 • Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, 21:00 Φιλοθέη η αρχοντοπούλα των Αθηνών ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΦΟΥΑΓΙΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝΔιαθεσιμότητα:    
 • Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, 21:00 Φιλοθέη η αρχοντοπούλα των Αθηνών ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΦΟΥΑΓΙΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝΔιαθεσιμότητα:    
 • Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, 21:00 Φιλοθέη η αρχοντοπούλα των Αθηνών ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΦΟΥΑΓΙΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝΔιαθεσιμότητα:    
 • Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, 21:00 Φιλοθέη η αρχοντοπούλα των Αθηνών ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΦΟΥΑΓΙΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝΔιαθεσιμότητα:    
 • Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, 21:00 Φιλοθέη η αρχοντοπούλα των Αθηνών ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΦΟΥΑΓΙΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝΔιαθεσιμότητα:    
 • Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, 21:00 Φιλοθέη η αρχοντοπούλα των Αθηνών ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΦΟΥΑΓΙΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝΔιαθεσιμότητα:    
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς


«Φιλοθέη η αρχοντοπούλα των Αθηνών»

Το θερμότερο χειροκρότημα έλαβε η «Φιλοθέη η αρχοντοπούλα των Αθηνών» και η ομάδα «Οθόνιον» στις δώδεκα πρώτες sold out παραστάσεις, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις και ενθουσιώδη σχόλια από θεατές και κριτικούς που μιλούν για μια νέα εποχή στο θέατρο σκιών αλλά και για μια ευκαιρία επανασύνδεσης με την άγνωστη ιστορία της Αθήνας. Το έργο παρουσιάζεται για έξι ακόμη βραδιές στο Φουαγιέ του Δημοτικού  Θεάτρου Πειραιά.  Πρόκειται για ένα πρωτότυπο δράμα του Ιωσήφ Βιβιλάκη ειδικά γραμμένο για τους παίκτες σκιών Άθω Δανέλλη και Νικόλα Τζιβελέκη με θέμα τη ριψοκίνδυνη δράση της Φιλοθέης Μπενιζέλου που πρόσφερε την περιουσία της σε έργα αλληλεγγύης στην οθωμανική Αθήνα του 16ου αιώνα. 

Παραστάσεις: 14, 15, 16, 21, 22 και 23 Φεβρουαρίου 2020

ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Αντλώντας έμπνευση από τον δραματικό βίο της Αγίας Φιλοθέης, της περίφημης κυρά δασκάλας, μουσικοί και παίκτες σκιών εμψυχώνουν σκαλιστές χειροποίητες φιγούρες και ζωντανεύουν την περιπετειώδη ζωή της ασυμβίβαστης αρχοντοπούλας που φόρεσε τα ράσα. Στην παράσταση το θαυμαστό συναξάρι της Φιλοθέης συνυφαίνεται παράξενα με την ιστορία του λαϊκού θεάτρου σε ένα μαγικό και μυστηριακό ταξίδι προς το φως των σκιών, όπου καλούμαστε να αναζητήσουμε τη σημασία της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας στη σημερινή ζωή.

Η ΟΜΑΔΑ
Το «Οθόνιον» είναι μια επιστημονική και καλλιτεχνική ομάδα με έδρα την Αθήνα που πιστεύει στην αξία των παραδοσιακών σκηνικών πρακτικών. Η ομάδα πλαισίωσε με μεγάλη επιτυχία το 2017 την παράσταση Ο γάμος του Καραχμέτη του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (σκηνοθεσία Όλια Λαζαρίδου) με το δραμάτιον Ο Καραγκιόζης νεκροθάπτης, και έλαβε εξαιρετικές κριτικές.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο-σκηνοθεσία: Ιωσήφ Βιβιλάκης
Μουσικός σχεδιασμός: Γεράσιμος Παπαδόπουλος
Φιγούρες: Νικόλας Τζιβελέκης
Παίκτες θεάτρου σκιών: Άθως Δανέλλης, Νικόλας Τζιβελέκης
Μουσικοί-τραγούδι: Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Θεολόγος Παπανικολάου, Κατερίνα Μιχαλάκη
Γραμματεία: Μάνος Δαμασκηνός

Η παράσταση τελεί υπό την ευλογία της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β'
 
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Φουαγιέ Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά:
Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020
Kυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020
Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

ΤΙΜEΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος: 12 ευρώ 
Φοιτητές, άνεργοι, ομαδικό: 8 ευρώ
Παιδικό: 5 ευρώ

Ατέλειες: Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, ισχύουν ατέλειες ΠΕΣΥΘ, ΕΣΗΕΑ, ΣΕΗ, Τμημάτων Θεάτρου, Δραματικών Σχολών, Σκηνοθετών

Πληροφορίες για την παράσταση:
Email: bienvenue@bateaulavoir.gr

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Bateau Lavoir AMKE
Χώρος σεμιναρίων, τεχνών και πολιτιστικής δραστηριότητας.
Ιλισίων 4, Κηφισιά 14564, Αττική