• ερωτήσεις & απαντήσεις
  • public.gr
  • Blog
  • 53 καταστήματα
  • επικοινωνία
  • live chat
 
 

Akram Khan Company | Until the Lions

ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
οδός Αρτέμιδος, 24 100
Καλαμάτα
(χάρτης)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
15€
12€ (φοιτητικό/μειωμένο)

H έκδοση μειωμένων εισιτηρίων καθώς και η είσοδος με αυτά στο θέατρο γίνεται με την επίδειξη της αντίστοιχης ειδικής κάρτας (Φοιτητική κάρτα / Κάρτα πολιτισμού / Κάρτα ανεργίας / Κάρτα Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων / Κάρτα Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού / Κάρτα ΑΜΕΑ).

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
- Καταστήματα PUBLIC
- tickets.public.gr

Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να προσέλθετε στο θέατρο απευθείας με αυτά

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
Έναρξη: 4 Ιουλίου 2019
Πληροφορίες: 27211 81030
10:00-13:00 & 18:30-21:00
(καθημερινές και Σαββατοκύριακο)
Αριστομένους 33, 24133 Καλαμάτα

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

25ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
- ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
«ΦΑΡΙΣ»
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΘΗΝΩΝ 99
ΚΤΙΡΙΟ Β ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
ΑΦΜ: 998271263 - ΔΟΥ: ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
  • Σάββατο 27 Ιουλίου 2019, 22:00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ Akram Khan Company | Until the Lions ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝΔιαθεσιμότητα:    
  • Κυριακή 28 Ιουλίου 2019, 22:00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ Akram Khan Company | Until the Lions ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝΔιαθεσιμότητα:    
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

27 & 28.7.2019
Μέγαρο Χορού Καλαμάτας - Κεντρική Σκηνή | 22:00 | 60'

Τι καθορίζει το φύλο; Τι μας κάνει άνδρες ή γυναίκες; Είναι το σώμα; Είναι βαθύτερες παρορμήσεις που καθοδηγούν την επιθυμία ή την έκφραση; Ή μήπως είναι μια ταυτότητα που μας αποδίδει η κοινωνία; Πόσο μόνιμες και αμετάβλητες παραμένουν αυτές οι ετικέτες; Και τι ρόλο παίζει σε όλα αυτά ο Χρόνος;
Έχοντας επίγνωση της δράσης του χρόνου πάνω στο σώμα, της μετάβασης από τη δύναμη στην αντοχή, ο Akram Khan [Άκραμ Καν] καταπιάνεται με τα παραπάνω ερωτήματα μέσα από το πρίσμα του έπους Μαχαμπχαράτα.
Το Until the Lions εμπνέεται από ένα συναρπαστικό γυναικείο χαρακτήρα του Μαχαμπχαράτα, την πριγκίπισσα Άμπα, την οποία απαγάγει την ημέρα του γάμου της, προσφέρει ως νύφη στον αδελφό του και τελικά απελευθερώνει ο Μπίσμα. Η Άμπα βλέπει τη ζωή της να καταστρέφεται, καθώς την απορρίπτουν η οικογένειά της, ο μνηστήρας της, αργότερα ο απαγωγέας της και ολόκληρη η κοινωνία. Η Άμπα επικαλείται τότε τους θεούς, αμφισβητεί τα όρια του γυναικείου και του ανδρικού φύλου και προκαλεί τον Χρόνο.
Το Until the Lions εξετάζει τι συμβαίνει όταν οι κοινωνικές επιταγές για κάθε φύλο οδηγούν σε αδιέξοδο αντί να προστατεύουν. Τι κάνει μια γυναίκα όταν χάνει την κυριότητα του σώματός της; Μέχρι πού μπορεί να φτάσει προκειμένου να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής της και να δικαιωθεί; Όταν η αναζήτηση της δικαιοσύνης μετατρέπεται σε εκδίκηση, ποιο είναι το τίμημα που πληρώνει το σώμα; Και ποιο το τίμημα που πληρώνει η ανθρωπότητα;

--

Καλλιτεχνική διεύθυνση-Χορογραφία: Akram Khan
Σύλληψη-Κείμενα: Karthika Naïr

Οπτικός σχεδιασμός: Tim Yip

Σχεδιασμός φωτισμού: Michael Hulls

Πρωτότυπη μουσική: Vincenzo Lamagna σε συνεργασία με τους Sohini Alam, David Azurza, Yaron Engler, Akram Khan, Joy Alpuerto Ritter
Δραματουργία: Ruth Little

Βοηθός σκηνοθέτη: Sasha Milavic Davies
Βοηθός χορογράφου: Jose Agudo
Εκφωνήτρια: Kathryn Hunter
Ερμηνευτές: Ching-Ying Chien, Joy Alpuerto Ritter, Rianto

Μουσικοί: Sohini Alam,
 Joseph Ashwin, David Azurza, Yaron Engler
Παραγωγός: Farooq Chaudhry

Τεχνική διεύθυνση: Richard Fagan

Τεχνικός συντονισμός: Peter Swikker
Διευθυντής σκηνής: Lara Davidson
Τεχνικός φωτισμού: Zak Macro
Τεχνικός ήχου: Phil Wood
Τεχνικός: Sam Holland
Βοηθός σχεδιαστή κοστουμιών-Κατασκευή κοστουμιών: Peggy Housset
Σχεδιασμός και κατασκευή εκμαγείου: Blind Summit
Διαχείριση έργου/περιοδείας: Mashitah Omar

Υπεύθυνος παραγωγής: Florian Stagliano
Βοηθός περιοδείας: Mai Saroh Tassinari
Βασισμένο στο βιβλίο Until the Lions: Echoes from the Mahabharata, μια έμμετρη διασκευή του Μαχαμπχαράτα από την Karthika Naïr (Harper Collins India, 2015 & Arc Publications UK, 2016).
Με την πρωτοβουλία: The 360° Project. International Network of Round Arts Venues.
H παραγωγή πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του Akram Khan με τα θέατρα Sadler's Wells (Λονδίνο) και Curve (Leicester).
Συμπαραγωγή: Roundhouse/Sadler's Wells London, MC2: Grenoble, La Comète Châlons-en-Champagne, Théâtre de la Ville/La Villette Paris, Danse Danse/TOHU Montréal, Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, New Vision Arts Festival Hong Kong, Taipei Performing Arts Center, Movimentos Festwochen der Autostadt in Wolfsburg, Brighton Festival 2016, Maison de la Culture d'Amiens, Concertgebouw Brugge, Manège, scène nationale - Reims, Holland Festival Amsterdam, Romaeuropa Festival, Curve Leicester.
Χορηγός: COLAS


AKC COLAS Core Logo 2017 FOND NOIR1

Μέγας χορηγός: The Quercus Trust

Με την υποστήριξη: Arts Council England


lottery jpeg white

Ο Akram Khan είναι συνεργαζόμενος καλλιτέχνης των θεάτρων Sadler's Wells (Λονδίνο) και Curve (Leicester).

Η παράσταση Until The Lions παρουσιάζεται στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου.

british

--

 

 

© Jean-Louis Fernandez

Ο Akram Khan, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς παγκοσμίως, είναι γνωστός για τις ευφάνταστες και επίκαιρες παραγωγές του Kaash, iTMOi (in the mind of igor), DESH, Vertical Road, Gnosis και zero degrees. Το έργο του θεωρείται βαθιά συγκινησιακό και η έξυπνα χτισμένη αφήγησή του αβίαστα οικεία και επική. Ο ίδιος χαρακτηρίστηκε από τους Financial Times ως καλλιτέχνης που μιλάει με «συγκλονιστικό τρόπο για συγκλονιστικά πράγματα».
Ενστικτώδης και αβίαστος στις συνεργασίες του, ο Khan προσελκύει καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης προερχόμενους από άλλες κουρτούρες και κλάδους, όπως το Εθνικό Μπαλέτο της Κίνας, την ηθοποιό Juliette Binoche, την μπαλαρίνα Sylvie Guillem, τους χορογράφους-χορευτές Sidi Larbi Cherkaoui και Israel Galván, την τραγουδίστρια Kylie Minogue, τους εικαστικούς Anish Kapoor, Antony Gormley και Tim Yip, τον συγγραφέα Hanif Kureishi και τους συνθέτες Steve Reich, Nitin Sawhney, Jocelyn Pook και Ben Frost. Στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το English National Ballet και την καλλιτεχνική διευθύντριά του Tamara Rojo, ο Khan δημιούργησε το σύντομο έργο Dust και τη δική του εκδοχή του φημισμένου ρομαντικού μπαλέτου Ζιζέλ. Ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς της καριέρας του υπήρξε η δημιουργία μέρους της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012, για το οποίο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.
Ο Khan έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία, όπως το Laurence Olivier Award, το Bessie Award (New York Dance and Performance Award), το υψηλού κύρους ISPA (International Society for the Performing Arts) Distinguished Artist Award, το Fred and Adele Astaire Award, το Herald Archangel Award στο Διεθνές Φεστιβάλ Εδιμβούργου, το South Bank Sky Arts Award, καθώς και έξι Critics' Circle National Dance Awards. Το 2005, ο Khan τιμήθηκε με τον τίτλο MBE (Member of the Most Excellent Order of the British Empire) για τις υπηρεσίες του στον χορό.
Ο Khan είναι Συνεργαζόμενος Καλλιτέχνης των θεάτρων Sadler's Wells (Λονδίνο) και Curve (Leicester).

Αν διαθέτετε ειδικό εκπτωτικό κωδικό
πληκτρολογήστε τον εδώ