Φόρτωση Εκδηλώσεις

 

Η μουσική παράσταση-αφιέρωμα στην Μελίνα Μερκούρη, μετά από τις πολύ επιτυχημένες παραστάσεις στο Παρίσι, Νάντη, Μασσαλία, Νίκαια, Γενεύη και Αθήνα, έρχεται τώρα και στην Θεσσαλονίκη!
Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη.

Για να τιμήσει την «τελευταία Ελληνίδα θεά» όπως την χαρακτήρισε ο διεθνής Τύπος, το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού κήρυξε το 2020 ως ΕΤΟΣ ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, με αφορμή την συμπλήρωση ενός αιώνα από την γέννηση της.

Χαρισματική καλλιτέχνιδα με ισχυρή προσωπικότητα η Μελίνα απέκτησε μεγάλη φήμη σε διεθνές επίπεδο, όχι μόνο ως ηθοποιός αλλα και ως πολίτικος με τον αγώνα της κατά της δικτατορίας, και με τις παρεμβάσεις της σε διεθνές επίπεδο ως υπουργός πολιτισμού.
Την παράσταση που τιμά την μνήμη της και υπογραμμίζει το έργο της, θα παρουσιάσει η εξαιρετική τραγουδίστρια και ηθοποιός Τίνα Αλεξοπούλου, η οποία ξετυλίγει την περιπετειώδη ζωή της Μελίνας με αριστοτεχνικό τρόπο, μέσα από μικρά κείμενα από διηγήσεις του αδερφού της, Σπύρου Μερκούρη, με εικόνες αρχείου, συνεντεύξεις και ερμηνεύοντας με αγάπη και σεβασμό τα πιο αντιπροσωπευτικά τραγούδια της.
Η παραπάνω μουσική παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε το 2014 στο Θέατρο La Reine Blanche στο Παρίσι, ανήμερα της επετείου των 20 χρόνων από τον χαμό της Μελίνας Μερκούρη. Από τότε, όπου και ταξιδέψε, κέρδισε ενθουσιώδεις κριτικές.

Η μουσική παράσταση–αφιέρωμα στην Μελίνα Μερκουρη , με την Τίνα  Αλεξοπουλου και τους σπουδαίους μουσικούς

Πιάνο: Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου
Μπουζούκι: Νίκος Γεωργακόπουλος
Ακορντεόν :Κώστας Νικολόπουλος
Κιθάρα/Τραγούδι: Θοδωρής Λίζος
Πολιτική Ακυρώσεων: Δεν γίνονται ακυρώσεις
Τιμές:
Όλες οι θέσεις είναι αριθμημένες.
Α Ζώνη: 20€
Β Ζώνη: 15€
ΑΜΕΑ: 5€ - Συνοδός: 12€
Τύπος Πλάνου: Αριθμημένες θέσεις

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Top