Το έργο «Deep Fake» είναι μία σειρά γεγονότων που εξετάζουν την αντιγραφή και την αναυθεντικότητα, και αμφισβητούν την καταναλωτική νοοτροπία με νέες δυνατότητες συνύπαρξης.
Το έργο αμφισβητεί τη μονοκρατορία του σόλο, κατευθύνοντας απαλά την προσοχή του θεατή στην αποκεντρωμένη απόδοση του ήχου, του φωτός και του αντικειμένου, μετατρέποντας τον χώρο σε μία ζωντανή και αναπνέουσα οντότητα. Προσεγγίζοντας το σώμα ως έναν μηχανισμό που καθοδηγείται από παρορμήσεις και συναισθήματα, το έργο «Deep Fake» διερευνά τα καταρρέοντα σύνορα μεταξύ του ζωντανού και του ανόργανου, του υπαρκτού και του εξωπραγματικού, με τις δομές που κρυφά (ανα)παράγουν αυτά τα δυαδικά συστήματα.
Στο «Deep Fake», το Gergő D. Farkas συνοδεύεται από τη γλυκιά αλλά και απόκοσμη, την ευαίσθητη αλλά και διαπεραστική μουσική του συνθέτη Márton Csernovszky’s, και από ένα τρυφερό αντικείμενο που ονομάζεται «Grid».
Ως το νόθο παιδί των διεπιστημονικών φιλοδοξιών και της απληστίας των millennials, το έργο «Deep Fake» απλώνει τα αόρατα πλοκάμια του από τη σκηνή στο διαδίκτυο, και καταλαμβάνει το domain, αξίας δύο ευρώ, deep-fake.world, ώστε να γίνει εικονικό και να παραμείνει ουσιαστικά αθάνατο.