• ερωτήσεις & απαντήσεις
  • public e-shop
  • Blog
  • 53 καταστήματα
  • επικοινωνία
  • live chat
 
 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

εισιτήρια σε όλα τα καταστήματα Public!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Τα Public εγκαινιάζουν μια νέα συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την πώληση εισιτηρίων των παραγωγών του Μεγάρου σε όλα τα καταστήματα Public


Μάιος 2018

Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας - Petr Altrichter

22 Μαΐου 2018

Η Συμφωνική της Πράγας και ο μαέστρος της, Πετρ Αλτρίχτερ, τιμούν τους τσέχους συνθέτες Μπέντριχ Σμέτανα και Αντονίν Ντβόρζακ, και παρουσιάζουν το συμφωνικό ποίημα Μολδάβας –που αποδίδει μουσικά τη διαδρομή του ποταμού στη γη της Βοημίας– και τη Συμφωνία «Του Νέου Κόσμου» –που ο Ντβόρζακ έγραψε στην Αμερική, εκφράζοντας νοσταλγία για την πατρίδα του. Το Σύνολο συμπράττει με τον βιολονίστα Σίμο Παπάνα στο απαιτητικό και ιδιαίτερα τεχνικό Κοντσέρτο για βιολί, έργο 64, του Μέντελσον.

- Bedřich Smetana: Μολδάβας
- Felix Mendelssohn-Bartholdy: Κοντσέρτο για βιολί, έργο 64
- Antonín Dvořák: Συμφωνία αρ. 9, έργο 95, «Του Νέου Κόσμου»

Σίμος Παπάνας, βιολί
Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας
Μουσική διεύθυνση: Petr Altrichter

Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων

3 Μαΐου 2018

Το Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων, ένα ευέλικτο σύνολο σύγχρονης μουσικής με καταξιωμένους μουσικούς, σε συνεργασία με τη Διεθνή Ακαδημία του Ensemble Modern της Φραγκφούρτης, παρουσιάζει προγράμματα σύγχρονης μουσικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Tο Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων ερμηνεύει έργα Βάιλ, Ραβέλ, Ρουσσέλ, Χίντεμιτ. Συμμετέχει η μεσόφωνος Αγγελική Καθαρίου.

Ταξιδεύοντας από το Μπαρόκ στην Jazz

9 Μαΐου 2018

Ο τζαζ κιθαρίστας και συνθέτης Τηλέμαχος Μούσας, η τραγουδίστρια Νάσια Γκόφα και ο σολίστ του μουσικού πριονιού Νίκος Γιούσεφ μας ταξιδεύουν με όχημα την τζαζ σε μουσικές της Αναγέννησης και του Μπαρόκ. Το μπάσο κοντίνουο των Κλάουντιο Μοντεβέρντι, Χένρυ Πέρσελ, Τζον Ντόουλαντ, Τζοβάννι Μπατίστα Περγκολέζι μετατρέπεται σε walking bass, το μουσικό πριόνι και το θέρεμιν παίρνουν τη θέση της σοπράνο, και ο αυτοσχεδιασμός έρχεται σε πρώτο πλάνο.

Μαθήματα πολέμου

11 - 20 Μαΐου 2018

Πόλεμος βίας διδάσκαλος. Ο πόλεμος διδάσκει τη βία.
Μια πρωτότυπη θεατρική απόδοση της Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου του Θουκυδίδη
Μαθήματα εμφύλιας κτηνωδίας, η αθέτηση των όρκων και το ύψιστο δίκαιο της σιδηράς πυγμής. Σκηνοθετεί και συμμετέχει ο Δημήτρης Λιγνάδης. Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου.

Εργαστήριο Σύνθεσης για νέους συνθέτες

12 Μαΐου 2018

Η σειρά εργαστηρίων νέων ελλήνων συνθετών στο Μέγαρο υλοποιείται κάθε χρόνο με σκοπό την εκπαιδευτική–δημιουργική διαδικασία και συνεργασία ανάμεσα στον μαέστρο, τον νέο συνθέτη και τους μουσικούς, δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους δημιουργούς να τελειοποιήσουν τη δουλειά τους και να την παρουσιάσουν στο κοινό. Διευθύνει ο Ιάκωβος Κονιτόπουλος.

National Theatre Live
Ουίλλιαμ Σαίξπηρ: Μάκβεθ

17 Μαΐου 2018

Το πιο σκοτεινό έργο του Σαίξπηρ για τη φιλοδοξία και την εξουσία, «ίσως το πιο τέλειο δράμα του», κατά τον Όργουελ –όπου «οι ιδιότητες του ποιητή Σαίξπηρ και του δραματουργού Σαίξπηρ συνδυάζονται εδώ με μεγαλύτερη επιτυχία απΆ όσο σε οποιοδήποτε άλλο έργο του»– παρουσιάζεται από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, σε σκηνοθεσία Ρούφους Νόρρις (Η όπερα της πεντάρας, London Road). Μάκβεθ, ο Ρόρυ Κιννήαρ (Young Marx, Οθέλλος) και Λαίδη Μάκβεθ, η Aν-Μαρί Νταφ (Oil, Σουφραζέτες).

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Ανοιξιάτικη Συναυλία
Camerata Junior-Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής

6 Μαΐου 2018

Απόστολος Παληός ‒ Ρεσιτάλ πιάνου
Πιανιστικός ύστερος ρομαντισμός στο απόγειό του

18 Μαΐου 2018

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

Επετειακή συναυλία για τα 75 χρόνια της ΚΟΑ

4 Μαΐου 2018

Λεωνίδας Καβάκος – Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά

11 Μαΐου 2018

Συναυλία της Ακαδημίας Νέων Μουσικών

25 Μαΐου 2018