• ερωτήσεις & απαντήσεις
  • public.gr
  • Blog
  • 53 καταστήματα
  • επικοινωνία
  • live chat
 
 

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ - Αφηγήσεις γυναικών

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
τηλ. 2103418550 - info@mcf.gr

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Ώρα: 21.00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
75 ' χωρίς διάλειμμα

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος: 10€
Μειωμένο εισιτήριο: 5€

(*) Το μειωμένο εισιτήριο αφορά στις κατηγορίες:
Μαθητικό /Φοιτητικό / Νεανικό (έως 26 χρονών)/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/Κάτοχοι Κάρτας Ανέργων (ΟΑΕΔ)/ ΑμΕΑ/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ) / Κάτοχοι Κάρτας Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Ακαδημίας Αθηνών / Κάτοχοι Κάρτας ΟΛΜΕ / ΟΙΕΛΕ / άνω των 65 / ομάδες άνω των 10 ατόμων.

Ειδική είσοδος: 1€ για τις κατηγορίες:
- Μέλη Club 1 - πωλούνται μόνο από το ταμείο του Ιδρύματος

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά ή online παραλαμβάνονται την ημέρα της παράστασης με μία ταυτότητα στο ταμείο.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΠΙΔ
ΑΦΜ: 999466605
ΔΟΥ: ΣΤ ΑΘΗΝΩΝ

  • Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ - Αφηγήσεις γυναικών ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝΔιαθεσιμότητα:    
PHOTO GALLERY
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

μια διασκευή του βιβλίου
Δεκαοκτώ Αφηγήσεις της Νίκης Μαραγκού


Παραγωγή: Prima Lux


Η «Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα» ολοκληρώνεται την Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου, με την παραγωγή της Prima Lux, Αφηγήσεις Γυναικών, μια διασκευή και θεατρική μεταφορά του βιβλίου Δεκαοκτώ Αφηγήσεις (Εκδόσεις «Το Ροδακιό», Αθήνα 2012), το οποίο υπήρξε το τελευταίο βιβλίο της ποιήτριας, ζωγράφου και συγγραφέα Νίκης Μαραγκού (1948-2013).

Περίληψη

Πρόκειται για μία συλλογή ιστοριών από Κύπριες γυναίκες, οι οποίες αν και διαφορετικές, η ουσία του λόγου τους υφαίνεται και πλέκεται ως μια ενιαία φωνή, ερχόμενη από την αρχή του κόσμου και εκτείνεται ως το αύριο. Οι γυναίκες χτίζουν με γερά θεμέλια τη συνοχή της κοινωνίας στην οποία ζουν, μεταδίδοντας σοφία κι εμπειρία από γενιά σε γενιά, μεταφέροντας τη μνήμη στις νεότερες γυναίκες των οικογενειών τους, όπως αυτές ξέρουν με μοναδικό τρόπο να κάνουν. Οι γυναίκες παρουσιάζονται να κρατούν με καθοριστικό τρόπο τον ρόλο της υπομονής, αποδεικνύοντας μια απαράμιλλη δόση αντοχής, δύναμης, αλλά και παράδοσης στο πεπρωμένο τους, μια γλυκιά κι ανθρώπινη αποδοχή της συνύπαρξης με το ακατόρθωτο, που όμως για αυτές γίνεται εφικτό. Δεν μένουν εγκλωβισμένες στο παρελθόν τους, παρόλο που τις σημάδεψε ανεξίτηλα και ατενίζουν με αισιοδοξία τις μέρες που θα έρθουν.

Μέσα από τις Αφηγήσεις Γυναικών, παρουσιάζεται μια άλλου είδους καταγραφή της κυπριακής ιστορίας, μια σύζευξη όλων των παραμέτρων αυτού που μπορούμε να ονομάσουμε συλλογική μνήμη. Η ανθρώπινη εμπειρία κατέχει την κύρια θέση στην παράσταση. Οι αφηγήσεις, ενώ αρχικά απαιτούν την αυτονόμησή τους, καταλήγουν να συνδέονται σε μία κεντρική αφήγηση, στην αφήγηση αυτού του τόπου.

Η ταυτότητα της παράστασης
Σκηνοθεσία/Δραματουργική επεξεργασία: Αιμίλιος Χαραλαμπίδης
Κοστούμια: Ελένη Τζιρκαλλή
Σκηνογραφία: Μαρία Βασιλειάδου
Κίνηση: Julia Brendle
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Χριστοδούλου
Σχεδιασμός προγράμματος και αφίσας: Χριστιάνα Καραγιάννη
Δημόσιες σχέσεις: Μαρία Χατζηγεωργίου
Φωτογραφίες: Γαβριέλλα Πιερή

Ερμηνεύουν οι Λένια Σορόκου, Πόπη Αβραάμ, Έλενα Δημητρίου, Άννα Γιαγκιώζη, Μυρσίνη Χριστοδούλου

Συμμετέχει η Αλθαία Τοφαρίδου - Αβρααμίδου


ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ), σε συνεργασία με το Μορφωτικό Γραφείο της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Σπίτι της Κύπρου και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ), διοργανώνει την «Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα», η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 19 μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου 2018, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Στο πλαίσιο της έκτης διοργάνωσης της «Εβδομάδας Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα», θα παρουσιαστούν τρεις παραστάσεις σύγχρονων κυπριακών θεατρικών έργων, από κυπριακά θεατρικά σχήματα, στην αίθουσα του Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου ΙΜΚ.

Η «Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα» αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη δραστηριότητα προώθησης της κυπριακής θεατρικής συγγραφής στον ελλαδικό χώρο, με την παρουσίαση παραστάσεων κυπριακού θεατρικού έργου από κυπριακά θεατρικά σχήματα.

Η προώθηση και ανάδειξη της κυπριακής δραματουργίας και της εν γένει κυπριακής δημιουργίας στην Ελλάδα, αποτελεί το βασικότερο στόχο της προσπάθειας του ΚΚΔΙΘ, συμβάλλοντας στην κινητικότητα των Κύπριων καλλιτεχνών καθώς και στην ανάδειξη του πολιτιστικού προϊόντος.

Τρία κυπριακά θεατρικά έργα στην Αθήνα

Ο κύκλος των παραστάσεων της φετινής διοργάνωσης «Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα», ανοίγει την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου με την παράσταση ...Κοιμήσου Αγγελούδι μου... των Στέλιου Θεοχάρους και Μαρίνας Φραγκεσκίδου, σε σκηνοθεσία Βαρνάβα Κυριαζή (παραγωγή Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού). Ακολουθεί την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, η παράσταση Η Σιδηρά του Μιχάλη Παπαδόπουλου, σε σκηνοθεσία Μαρίνου Ανωγυριάτη (παραγωγή Θέατρο Versus). Η «Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα» ολοκληρώνεται την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, με την παράσταση Αφηγήσεις Γυναικών, μια διασκευή του βιβλίου Δεκαοκτώ Αφηγήσεις της Νίκης Μαραγκού, σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Αιμίλιου Χαραλαμπίδη (παραγωγή Prima Lux).