• ερωτήσεις & απαντήσεις
 • public.gr
 • Blog
 • 53 καταστήματα
 • επικοινωνία
 • live chat
 
 

«Hecuba» | Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
τηλ. 2103418550 - info@mcf.gr

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
7/9/2018 - 9/9/2018
ώρα έναρξης: 20.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
12€ γενική είσοδος
10€ άνεργοι/αμέα/πολύτεκνοι
6€ φοιτητικό/μαθητικό

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά ή online παραλαμβάνονται την ημέρα της παράστασης με μία ταυτότητα στο ταμείο.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΠΙΔ
ΑΦΜ: 999466605
ΔΟΥ: ΣΤ ΑΘΗΝΩΝ

 • Παρασκευή 07 Σεπτεμβρίου 2018, 20:00 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ «Hecuba» | Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝΔιαθεσιμότητα:    
 • Σάββατο 08 Σεπτεμβρίου 2018, 20:00 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ «Hecuba» | Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝΔιαθεσιμότητα:    
 • Κυριακή 09 Σεπτεμβρίου 2018, 20:00 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ «Hecuba» | Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝΔιαθεσιμότητα:    
PHOTO GALLERY
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ
Stanford Repertory Theater (SRT)

«HECUBA»
Μια διασκευή της Εκάβης του Ευριπίδη

Από τον Rush Rehm και την Courtney Walsh

Σκηνοθεσία: Rush Rehm
Με την Courtney Walsh στο ρόλο της Εκάβης

Πολυμήστωρ/Οδυσσέας ο Σωκράτης Αλαφούζος


7-9 Σεπτεμβρίου 2018
στις 20:00
στο θέατρο του ΙΜΚ

στο πλαίσιο του 20ου Επετειακού Καλοκαιρινού Φεστιβάλ του SRT

Στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλουςΦωτογραφίες παράστασης: Frank Chen

Το Stanford Repertory Theater (SRT) και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Rush Rehm, γιορτάζοντας την 20η επέτειο του Stanford Summer Repertory Theater, διοργανώνουν το πιο φιλόδοξο μέχρι σήμερα Καλοκαιρινό Φεστιβάλ τους, με τίτλο: *«Nevertheless They Persisted». Η φετινή διοργάνωση, μεταξύ άλλων διεθνών δράσεων, περιλαμβάνει και την παρουσίαση της καινούργιας διασκευής της Εκάβης του Ευριπίδη στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Στον εμβληματικό ρόλο της Εκάβης πρωταγωνιστεί η πολυβραβευμένη αμερικανίδα ηθοποιός Courtney Walsh, κουβαλώντας στις αποσκευές της την εμπειρία 29 παραστάσεων με το SRT. Μαζί της ένα καστ Ελλήνων ηθοποιών για να ξαναζωντανέψουν την μεγάλη αυτή τραγωδία στον τόπο γέννησης της. 

Η «Εκάβη/Hecuba» είναι καρπός της συνέχειας της συνεργασίας του SRT με Έλληνες καλλιτέχνες και θέατρα που ξεκίνησε η Κατερίνα Ζαχαρία, καθηγήτρια του Loyola Marymount University και Καλλιτεχνική Σύμβουλος- Συνεργάτις Παραγωγής του SRT , και της παρουσίας των δράσεων του διάσημου αμερικανικού πανεπιστημίου στη χώρα μας. Για την παράσταση έγινε οντισιόν την άνοιξη στην Αθήνα από τον Rush Rehm και την Κατερίνα Ζαχαρία και επιλέχτηκαν αγγλόφωνοι Έλληνες ηθοποιοί. Η Κατερίνα Ζαχαρία μετέφρασε τη διασκευή του έργου και διαμόρφωσε τους Ελληνικούς υπέρτιτλους για την παραγωγή στο ΙΜΚ.

Διανομή
Εκάβη: Courtney Walsh
Πολυμήστωρ/Οδυσσέας: Σωκράτης Αλαφούζος
Ταλθύβιος: Αχιλλέας Βατρικάς
Αγαμέμνων: Γιάννης Ασκάρογλου
Πολυξένη: Αναστασία Πλέλλη
Πολύδωρος: Ηρώ Λέφα

Χορός: Μαρία Τζανουκάκη, Δήμητρα Ταρούση, Νατάσα Παπαδάκη, Ιφιγένεια Καραμήτρου, Ανθή Σαββάκη, Θεοδώρα Ντούσκα

* Η έκφραση «Nevertheless she persisted» είναι ευρέως διαδεδομένη κυρίως στις Η.Π.Α και χρησιμοποιείται για να τονίσει την επιμονή των γυναικών ενάντια στο φράγμα που επιβάλλει η σιωπή και η απόρριψη.

Βρείτε ΕΔΩ τα βιογραφικά των συντελεστών της Παραγωγής.

Δείτε ΕΔΩ Q&A στο Stanford Repertory Theater με την καθηγήτρια Prof. Katerina Zacharia με αφορμή την Ιφιγένεια του Μιχάλη Κακογιάννη.

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ «Nevertheless They Persisted»
 • Tον Μάρτιο του 2018,ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του SRT Rush Rehm οδήγησε τους σπουδαστές Κλασσικών Σπουδών του Stanford σε ένα ταξίδι στην Αργολίδα. Τον Μάιο συμμετείχε στο συνέδριο «Euripides - the Innovator, part III» στην Gardzienice στην Πολωνία, όπου μίλησε για τα θέματα του γάμου, της θυσίας και του θανάτου στα έργα του Ευριπίδη «Εκάβη» και «Ελένη».
 • Στα τέλη Μαΐου έδωσε διάλεξη στους σπουδαστές Θεατρικών και Κλασσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου, πάνω στο θέμα της παραγωγής του SRT «Helen/Hecuba».
 • Από τις 27 Ιουλίου έως τις 19 Αυγούστου 2018 η παράσταση Εκάβη/Ελένη (HECUBA/HELEN) παρουσιάζεται στο ανακαινισμένο Roble Studio Theatre στην πανεπιστημιούπολη του Στάνφορντ, σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Rush Rehm. Μια παράσταση με εμπνευσμένη μουσική, χορογραφία και οπτικά εφέ, που μας θυμίζει τις συνέπειες του πολέμου στις ζωές δύο γυναικών που σηκώνονται από τα συντρίμμια για να προχωρήσουν μπροστά.
 • Στο πλαίσιο του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, το οποίο περιλαμβάνει επίσης ημερίδες και συμπόσια, θα προβληθούν οι ταινίες του Μιχάλη Κακογιάννη Ήλεκτρα, Τρωάδες, Ιφιγένεια.

Το Stanford Repertory Theater (SRT)

Η Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ (SRT) παρουσιάζει παραστάσεις στην κοινότητα του Στάνφορντ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Εστιάζει σε απαιτητικά έργα, τα οποία προσεγγίζει με φρέσκια ματιά και με βαθιά κατανόηση του κειμένου. Προσφέρει στους σπουδαστές του Πανεπιστημίου την ευκαιρία να συνεργαστούν με επαγγελματίες του θεάτρου.

Πρόσφατες διακρίσεις

Το SRT έχει εξελιχθεί σε βραβευμένη ομάδα χάρη στις πολυάριθμες συνεργασίες με καλλιτέχνες εντός και εκτός της πανεπιστημιακής κοινότητας. Το 2014 οι παραστάσεις του SRT Moby Dick - Rehearsed και War of the Worlds προτάθηκαν για δέκα βραβεία από το Theatre Bay Area. Το Moby Dick - Rehearsed, το οποίο συν-σκηνοθέτησε η Courtney Walsh, κέρδισε τα βραβεία στις κατηγορίες Εξαιρετικής Παραγωγής, Σκηνοθεσίας,  Καλύτερου Θεατρικού Συνόλου και Ήχου.

Διεθνής παρουσία

Το SRT έχει δυνατή διεθνή παρουσία, με παραστάσεις στις ακόλουθες χώρες:
 • Το καμπαρέ When the Shark Bites των Brecht/Weill αναδείχθηκε ως η καλύτερη συμμετοχή του Πειραματικού Φεστιβάλ της Σαγκάης.
 • Το The Wanderings of Odysseus ταξίδεψε στην Ελλάδα με πρωτοβουλία και παραγωγή της καθηγήτριας Κατερίνας Ζαχαρία που συνεργάστηκε με το SRT και διοργάνωσε σειρά εργαστηρίων, σεμιναρίων και παραστάσεων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ: «Επιρροές και Σύγχρονες Προσεγγίσεις» χρηματοδοτούμενης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» του ΕΣΠΑ 2007-2013, του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού.
 • Η δίγλωσση παράσταση Happy Days/Oh les beaux jours, του S. Beckett, ανέβηκε στο Théâtre la Vingette στο Μονπελιέ και στην École Normale Superièure στο Παρίσι.
 • Η διάλεξη/παράσταση Comparative Clytemnestra έχει παρουσιαστεί στα ακόλουθα πανεπιστήμια: San Francisco State University, University of Utah, Trinity University, Wesleyan University, Stanford University όπως επίσης και σε πανεπιστήμια και συνέδρια στην Ευρώπη (Σλοβενία, Κάρντιφ, Άμστερνταμ, Βερολίνο).
 • Σε ερμηνεία της Courtney Walsh, το one-woman-show Clytemnestra: Tangled Justice έχει γυρίσει την Ελλάδα (Ναύπλιο, Αθήνα), Νέα Ζηλανδία (Auckland, Wellington, Christchurch, Dunedin) και Αυστραλία (Σύδνεϋ).