• ερωτήσεις & απαντήσεις
  • public e-shop
  • Blog
  • 53 καταστήματα
  • επικοινωνία
  • live chat
 
 

Η Μόνιμη Έκθεση του Μουσείου Ακρόπολης

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
11742 Αθήνα

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
στα καταστήματα PUBLIC
- Σύνταγμα
- Κολωνάκι

Διατίθενται μόνο εισιτήρια γενικής εισόδου με ανοιχτή ημερομηνία

Πληροφορίες για τους επισκέπτες που δικαιούνται μειωμένη (εισιτήριο 3€) ή ελεύθερη είσοδο (μηδενικό εισιτήριο) θα βρείτε εδώ.

Η αγορά εισιτηρίων μειωμένης εισόδου (3€) γίνεται είτε απευθείας στο ταμείο του Μουσείου είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-ticketing του Μουσείου.

Η έκδοση μηδενικών εισιτηρίων γίνεται μόνο απευθείας στο ταμείο του Μουσείου.

Με τα εισιτήρια που θα προμηθεύονται από τα Public, οι επισκέπτες αποκτούν απευθείας πρόσβαση στην μόνιμη έκθεση του Μουσείου. Δεν χρειάζεται καμία επιπλέον ενέργεια. Μόνο το check-in στα ακυρωτικά μηχανήματα στο ισόγειο του Μουσείου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ελληνικά - english

Η Μόνιμη Έκθεση του Μουσείου Ακρόπολης

Περιήγηση στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου με τα διασημότερα έργα της κλασικής αρχαιότητας.


Περιγραφή

Το Μουσείο της Ακρόπολης είναι ένα θεματικό αρχαιολογικό μουσείο του 21ου αιώνα, το οποίο στεγάζει τα διασημότερα έργα της κλασικής αρχαιότητας.

Οι πλούσιες συλλογές δίνουν στους επισκέπτες μια ολοκληρωμένη εικόνα της ανθρώπινης παρουσίας στην Ακρόπολη, από την προϊστορική περίοδο μέχρι την Ύστερη Αρχαιότητα. Αναπόσπαστο στοιχείο του προγράμματος αποτελεί η παρουσίαση μιας αρχαιολογικής ανασκαφής στο χώρο του ίδιου του μουσείου. Τα ευρήματα χρονολογούνται από τον 4ο μέχρι τον 7ο αιώνα μ.Χ., έχουν παραμείνει ανέπαφα και προστατεύονται κάτω από το κτίριο του μουσείου, ορατά από το επίπεδο του πρώτου ορόφου.

Στον δεύτερο όροφο του Μουσείου λειτουργεί εστιατόριο με εξώστη 700 τ.μ. και πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και στους άλλους ιστορικούς λόφους της Αθήνας. Το Μουσείο Ακρόπολης έχει δύο πωλητήρια, ένα στο ισόγειο και ένα στον δεύτερο όροφο, στα οποία διατίθενται στους επισκέπτες είδη που ολοκληρώνουν την εμπειρία της επίσκεψής τους στο Μουσείο αλλά και είδη που μπορούν να τα προσφέρουν ως δώρα. Τέλος, οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα το αναγνωστήριο στο δεύτερο όροφο του Μουσείου ως έναν ξεχωριστό χώρο μάθησης με θέα τις Καρυάτιδες και το αέτωμα του Εκατόμπεδου.

Εκθεσιακοί χώροι: Η Αίθουσα των Κλιτύων της Ακρόπολης (ισόγειο), η Ακρόπολη στις αρχές της ιστορίας της (πρώτος όροφος, αριστερά), η Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης (πρώτος όροφος, δεξιά), η Αίθουσα του Παρθενώνα (τρίτος όροφος), τα άλλα μνημεία του προγράμματος του Περικλή (πρώτος όροφος, δυτικά), από τον 5ο αι. π.Χ. μέχρι το τέλος της αρχαιότητας (πρώτος όροφος, βόρεια).

Τοποθεσία Μουσείου: Το Μουσείο Ακρόπολης βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Ακρόπολης, στην ιστορική περιοχή του Μακρυγιάννη. Απέχει 300 μέτρα από την Ακρόπολη και περίπου 2 χιλιόμετρα από την κεντρική Πλατεία Συντάγματος. Η είσοδος του Μουσείου βρίσκεται στην αρχή του πεζόδρομου της Οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, του κεντρικού άξονα του δικτύου των ενοποιημένων αρχαιολογικών χώρων της πόλης. Ο σταθμός  Ακρόπολη του Μετρό βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του χώρου του Μουσείου.

Διεύθυνση: Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, 11742 Αθήνα

Ώρες λειτουργίας:
1 Απριλίου - 31 Οκτωβρίου
Δευτέρα 8πμ – 4μμ / Τρίτη – Κυριακή 8πμ – 8μμ / Παρασκευή 8πμ – 10μμ
1 Νοεμβρίου - 31 Μαρτίου
Δευτέρα – Πέμπτη 9πμ – 5μμ / Παρασκευή 9πμ – 10μμ / Σάββατο – Κυριακή 9πμ – 8μμ
Κλειστό 1 Ιανουαρίου, Κυριακή του Πάσχα, 1 Μαϊου, 25 και 26 Δεκεμβρίου
Πληροφορίες: τηλ.: 210 9000900 / email: info@theacropolismuseum.gr
www.theacropolismuseum.gr