• ερωτήσεις & απαντήσεις
  • public e-shop
  • Blog
  • 53 καταστήματα
  • επικοινωνία
  • live chat
 
 

ΣΚΗΝΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝ ΣΠΙΤΙΚΑ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Όλες οι παραστάσεις

ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΜΜΘ

>Στο Μέγαρο Μουσικής:
25ης Μαρτίου & Παραλία.
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Σάββατο: 10:00πμ-6:00μμ
Τηλέφωνο: 2310 895938-9.
Τις ημέρες που πραγματοποιούνται παραστάσεις στο κτίριο Μ2 μπορείτε να καλείτε και στο: 2310896000.
Εφόσον υπάρχει παράσταση Κυριακή, τα εκδοτήρια ανοίγουν δύο ώρες πριν από την εκδήλωση.

>Στην Πλατεία Αριστοτέλους.
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο:
10:00πμ-3:30μμ
Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
10:00πμ-2:00μμ και 5:30μμ-8:00μμ

ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Για την χρήση εκπτωτικών εισιτηρίων (φοιτητικό, ανέργων κτλ) σε παραστάσεις που αυτά προβλέπονται, θα χρειαστεί κατά την προσέλευσή σας να επιδείξετε τα αντίστοιχα δικαιολογητικά (φοιτητικό πάσο, κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά ανανεωμένη κτλ)

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά, παραλαμβάνονται με την επίδειξη ταυτότητας στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ή στην πλατεία Αριστοτέλους οποιαδήποτε στιγμή. Επίσης η παραλαβή μπορεί να γίνει ακόμα και λίγη ώρα πριν την παράσταση στα ταμεία του χώρου της εκδήλωσης.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ e-Ticket
Με την ολοκλήρωση της αγοράς σας, μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε τα εισιτήρια σε δικό σας εκτυπωτή, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να τα παραλάβετε από κάποιο ταμείο.

  • Τρίτη 12 Ιουνίου 2018, 21:00 ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ ΣΚΗΝΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝ ΣΠΙΤΙΚΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝΔιαθεσιμότητα:    
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΣΚΗΝΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝ ΣΠΙΤΙΚΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
  • 12 Ιουνίου 2018
    Τρι     21:00  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)
Μάνα τι είναι τα σύνορα; Γραμμές που χωρίζουν τις ζωές των ανθρώπων.

Έξι γυναίκες εξόριστες στο Τρίκερι και ένα παιδί που ακολούθησε τη μάνα του στην εξορία συναντούν τον Μιχάλη Γκανά, τον Στρατή Μυριβήλη, τον Κωνσταντίνο Καβάφη, τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, τον Γιάννη Ρίτσο, τον δημιουργό των δημοτικών τραγουδιών, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Νίκο Γκάτσο, τον Ιάκωβο Καμπανέλλη, τον Πόλυ Κυριακού.  Συνομιλούν  με λέξεις και  νότες, δίνουν φωνή στις ζωές τους που έζησαν στη μητέρα ή  στη μητριά πατρίδα. Ζωές που καθορίστηκαν από τα όρια των συνόρων, εσωτερικών και εξωτερικών.
Έξι γυναίκες, γνωστές μόνο με τα μικρά τους ονόματα και με την παρουσία του άντρα στα όνειρα ή στους εφιάλτες τους. Έξι γυναίκες που εξορίστηκαν στο Τρίκερι, που  απομακρύνθηκαν από την εστία τους και έφεραν όσο μπορούσαν την εξορία στα μέτρα τους.
Μιλώντας με τις γυναίκες αυτές, εισβάλλουμε στον κόσμο και στη σιωπή τους με λέξεις που πιθανόν να έβγαιναν από το στόμα τους, αν είχαν απέναντί τους παιδιά. Με ακροατές τους μαθητές, η ανώνυμη Ηπειρώτισσα, η Παγώνα, η Γιαννούλα,  η Σταματία μιλούν σύντομα, απλά, σχεδόν παρηγορητικά. Η αφήγησή τους δεν είναι απολίθωμα, για να ακουμπήσουμε πάνω τη μελαγχολία μας ή τον δογματισμό μας. Η συνομιλία τους με τα παιδιά εγγυάται και τη διάρκεια της μνήμης, που μπορεί να συνδιαλέγεται με τα νέα δεδομένα. Οι μονόλογοι τους σχολιάζονται μουσικά. Σχεδόν παρηγορητικά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική απόδοση κειμένου-Διδασκαλία ηθοποιών: Δάφνη Θεοχάρη
Μουσική διδασκαλία: Μαρία Τριανταφυλλίδου
Σύνθεση-Μουσική Τεχνολογία: Νίκος Κιόσης
Τεχνική υποστήριξη: Απόστολος Βαβούρης

Στην παράσταση συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της α΄ Γυμνασίου, μαθητές και μαθήτριες της β΄ και της γ΄ Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

10€ (γενική είσοδος)